Els primers premis Lalo als millors Treballs de Recerca de Batxillerat es lliuraran el pròxim 26 d’octubre | Fundació Privada Sant Antoni Abat
15137
post-template-default,single,single-post,postid-15137,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Els primers premis Lalo als millors Treballs de Recerca de Batxillerat es lliuraran el pròxim 26 d’octubre

La Fundació Sant Antoni Abat lliurarà el pròxim 26 d’octubre els primers Premis Lalo als millors Treballs de Recerca de Batxillerat, en un acte que tindrà lloc a La Daurada i que estarà presidit per l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras. Es tracta de la primera edició d’aquests premis, que reben el nom del personatge radiofònic interpretat a partir dels anys 40 del segle passat per Josep Anton Serra Alsina. La cita és divendres 26 d’octubre, a les 21 hores. Els premis es lliuraran en el decurs d’un sopar.

Es premiarà el primer i el segon classificats de cada una de les tres modalitats de Batxillerat: Científic i Tecnològic, Humanístic i Social, i Artístic. Hi participen treballs d’alumnes d’instituts d’ensenyament secundari de Vilanova i també de l’Escola Pia. Els premis estan dotats amb 600 i 300 euros, respectivament, i patrocinats per diverses empreses de la ciutat i de la comarca.

La figura del Lalo va ser molt popular a la Vilanova d’aquella época. Aquell nen trapella, que feia comentaris irònics sobre l’actualitat de la ciutat, va servir com a incentiu per a la recollida de donatius, tant en diners com en espècies, per a l’Hospital de Sant Antoni Abat, que no donava l’abast a atendre tantes persones afectades per malalties associades a la fam. A banda del programa radiofònic, també es van organitzar nombrosos actes i iniciatives, com ara les famoses tómboles benèfiques.

Amb motiu del centenari de la Fundació Sant Antoni Abat, el net de Serra Alsina va cedir la marca del Lalo a la institució. El nen trapella s’ha convertit, doncs, en la imatge de l’entitat vilanovina, i ara dona nom als premis Lalo. Aquests guardons recuperen els premis que fins fa uns anys lliurava el Cercle Professional als millors treballs de Batxillerat.

El jurat de la primera edició dels Premis Lalo està format per: Núria Jornet, doctora en Filosofia i professora de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona (presidenta); Alejandro Rodríguez, doctor en Medicina Preventiva i Salut Pública, i metge especialista en Geriatria; Albert Alentorn, doctor en Enginyeria Mecànica i professor de la Universitat Politècnica de Catalunya; Josep Antoni Herrera, doctor en Biologia i tècnic superior de Medi Ambient; Joan-Vicenç Gómez, matemàtic i doctor en Pedagogia; i Blanca Deusdad, antropòloga, doctora en Sociologia i professora de la Universitat Rovira i Virgili.

El sopar de lliurament dels premis és obert al públic en general. Es poden fer reserves directament a la seu de la Fundació, al carrer Sant Josep, 24, o bé fent l’ingrés bancari i trametent el comprovant per correu electrònic. La butlleta es pot descarregar a continuació: