Els primers Premis Lalo reuniran un centenar de persones a La Daurada | Fundació Privada Sant Antoni Abat
16082
post-template-default,single,single-post,postid-16082,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Els primers Premis Lalo reuniran un centenar de persones a La Daurada

El lliurament de la primera edició dels Premis Lalo als millors Treballs de Recerca de Batxillerat de Vilanova i la Geltrú, que tindrà lloc aquest divendres a La Daurada Beach Club, reunirà prop d’un centenar de persones. Els Premis Lalo són una iniciativa de la Fundació Sant Antoni Abat i es convocaran anualment. L’objectiu d’aquests guardons és incentivar i reconèixer l’esforç dels estudiants de Batxillerat de la ciutat.

 

S’atorguen un primer i un segon premi a les tres modalitats de Batxillerat existents: Ciències i Tecnologia, Humanitats i Ciències Socials, i Arts, dotats amb 600 i 300 euros, respectivament. Els guanyadors rebran també un diploma acreditatiu i una escultura de l’artista Roser Tous que conjuga la figura del Lalo, que dona nom als premis, i el logotip de la Fundació Sant Antoni Abat.

 

El jurat d’aquests premis està integrat per Núria Jornet, doctora en Història i professora de Bibliote-conomia i Documentació de la Universitat de Barcelona, que actua com a presidenta; Alejandro Rodríguez, doctor en Medicina Preventiva i Salut Pública, i metge especialista en Geriatria; Albert Alentorn, doctor en Enginyeria Mecànica i professor de la Universitat Politècnica de Catalunya; Josep Antoni Herrera, doctor en Biologia i tècnic superior de Medi Ambient; Joan-Vicenç Gómez, matemàtic i doctor en Pedagogia i Blanca Deusdad, antropòloga, doctora en Sociologia i professora de la Universitat Rovira i Virgili.

 

L’acte estarà presidit per l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú i presidenta de la Fundació Sant Antoni Abat, Neus Lloveras, i també hi assistiran la regidora d’Educació de l’Ajuntament vilanoví i presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Glòria Garcia, i la directora general de Centres Concertats i Centres Privats de la Generalitat, Pilar Contreras.

 

La figura del Lalo va ser molt popular a la Vilanova d’aquella època. Aquell nen trapella, que feia comentaris irònics sobre l’actualitat de la ciutat, va servir com a incentiu per a la recollida de donatius, tant en diners com en espècies, per a l’Hospital de Sant Antoni Abat, que no donava l’abast a atendre tantes persones afectades per malalties associades a la fam. El personatge estava interpretat pel vilanoví Josep Antoni Serra Alsina. A banda del programa radiofònic, també es van organitzar nombrosos actes i iniciatives, com ara les famoses tómboles benèfiques. Amb motiu del centenari de la Fundació Sant Antoni Abat, Sergi Serra, el net de Serra Alsina, va cedir la marca del Lalo a la institució. El nen entremaliat s’ha convertit, doncs, en la imatge de l’entitat vilanovina, i ara dona nom als premis Lalo. Aquests guardons recuperen els premis que fins fa uns anys lliurava el Cercle Professional als millors treballs de Batxillerat.

 

Els Premis Lalo tenen la col·laboració de les següents empreses: Serra Experiència Immobiliària, Taller 3 Arquitectura, Urbha, Contract & Hospital Forniture, Unitat d’Odontologia i Implantologia, i ADQA.