El lliurament de la segona edició dels Premis Lalo tindrà lloc el 25 d’octubre al Restaurant Marejol | Fundació Privada Sant Antoni Abat
17416
post-template-default,single,single-post,postid-17416,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

El lliurament de la segona edició dels Premis Lalo tindrà lloc el 25 d’octubre al Restaurant Marejol

La Fundació Sant Antoni Abat organitza el pròxim 25 d’octubre el lliurament de la segona edició dels Premis Lalo, que reconeixen els millors Treballs de Recerca de Batxillerat de Vilanova i  la Geltrú. Es tracta d’una iniciativa nascuda l’any passat que pretén guardonar l’esforç dels i les estudiants de la ciutat i que recupera els antics premis que el Cercle de Professionals de Vilanova va lliurar durant diversos anys. L’acte estava previst en principi per a aquest divendres, però el comitè de direcció de la Fundació ha decidit ajornar-lo fins al pròxim divendres 25 a causa de la convocatòria de vaga general.

Amb la figura del Lalo, element identificatiu de la Fundació, com a emblema, els guanyadors d’aquests premis són escollits per un jurat molt qualificat de professors i investigadors. Els guardons estan dotats amb 1.000 € pel que fa als primers premis, i 500 € pel que fa als segons, i s’atorguen en tres modalitats, les mateixes del Batxillerat: Ciències i Tecnologia; Humanitats i Ciències Socials, i Arts. La col·laboració de diverses empreses de la ciutat fa possible aquests premis. Tots els guanyadors rebran també una estatueta obra de l’artista cubellenca Roser Tous i un diploma acreditatiu.

L’acte de lliurament tindrà lloc, doncs, divendres 25 d’octubre al Restaurant Marejol de la Platja vilanovina i serà presidit per l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú i presidenta de la Fundació Sant Antoni Abat, Olga Arnau. El jurat dels guardons està integrat per Joan-Vicenç Gómez, matemàtic i doctor en Pedagogia, que actua enguany com a president; Núria Jornet,  doctora en Filosofia i professora de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona; Alejandro Rodríguez, doctor en Medicina Preventiva i Salut Pública, i metge especialista en Geriatria;  Albert Alentorn, doctor en Enginyeria Mecànica i professor de la Universitat Politècnica de Catalunya; Blanca Deusdad, antropòloga, doctora en Sociologia i professora de la Universitat Rovira i Virgili; i Jaume Marsé, llicenciat en Ciències Biològiques i assessor especialista en temes de salut, educació i medi ambient.

L’any 2018, els Treballs de Recerca de Batxillerat guanyadors estaven dedicats a la malaltia de Parkinson, el tractament periodístic del procés sobiranista i l’obra d’Antoni Gaudí. Enguany participen en la convocatòria un total de 25 treballs, escollits pels mateixos instituts participants.