Èxit de la nit de lliurament dels II Premis Lalo als millors Treballs de Recerca de Batxillerat | Fundació Privada Sant Antoni Abat
17422
post-template-default,single,single-post,postid-17422,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Èxit de la nit de lliurament dels II Premis Lalo als millors Treballs de Recerca de Batxillerat

La Fundació Sant Antoni Abat va lliurar aquest divendres al vespre els segons Premis Lalo, que reconeixen els millors Treballs de Recerca de Batxillerat de Vilanova i la Geltrú. Treballs sobre l’origen de la vida, el moviment espiritista i el cinema feminista van ser els escollits pel jurat dels premis com a guanyadors, mentre que en segon lloc es van guardonar recerques sobre la diagnosi a través del color de la sang, el flabiol i la cobla, i la integració social i laboral de les persones discapacitades.

L’acte va ser presidit per l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú i presidenta de la Fundació Sant Antoni Abat, Olga Arnau, que va destacar la “projecció” del jovent de la ciutat que es demostra en la qualitat dels treballs va fer vots pel manteniment dels Premis Lalo, que enguany han arribat a la segona edició. La gerent de la Fundació, Dolors Camacho, a banda d’agrair la feina del jurat i el suport de les empreses col·laboradores, es va mostrar “orgullosa” que la Fundació pugui convocar aquests guardons. El president del jurat, Joan Gómez, va destacar la tasca dels docents per “estimular i guiar els processos d’aprenentatge que marcaran el tarannà de les noves generacions” i, als joves, els va animar a tenir “entusiasme, constància i dedicació en allò que feu”.

Al sopar de lliurament de premis, que va tenir lloc al Restaurant Marejol de la platja vilanovina, van assistir una vuitantena de persones, entre ells diversos empresaris i professionals, famílies dels joves guanyadors i voluntaris de la Fundació Sant Antoni Abat, en el que s’ha convertit ja en un esdeveniment social de Vilanova. A banda de l’alcaldessa, van assistir també a l’acte la consellera adjunta a la Presidència del Consell Comarcal del Garraf, Mònica Gallardo; la regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament vilanoví, Mercè Mateo; i la flamant nova presidenta de la Federació d’Empresaris del Gran Penedès, Neus Lloveras.

Els guardonats amb el primer premi van rebre 1.000 euros cada un, mentre que els segons classificats tenen un premi de 500 euros. Tots ells van rebre també una estatueta de l’artista cubellenca Rosa Tous. Els alumnes i els treballs premiats van ser els següents:

-Primer premi de Ciència i Tecnologia: PERE LLORENS DOMINGO, de l’Institut Manuel de Cabanyes, pel seu treball “INFLUÈNCIA DE LES ESTRELLES D’UN SISTEMA EN EL POSSIBLE DESENVOLUPAMENT DE VIDA”.

-Segon premi de Ciència i Tecnologia: LAURA ESTEVE ALSINA, de l’Institut F.X. Lluch i Rafecas, pel seu treball “DEL COLOR DE LA SANG A UN DIAGNÒSTIC DE SALUT”.

-Primer premi d’Humanitats i Ciències Socials: PABLO VALERO MORENO, de l’Institut Manuel de Cabanyes, pel seu treball “HACIA DIOS POR EL AMOR Y LA CIENCIA” .

-Segon premi d’Humanitats i Ciències Socials: MERITXELL VERGÈS SÁNCHEZ, de l’Escola Pia de Vilanova i la Geltrú, pel seu treball “LA DISCAPACITAT, LA SOCIETAT I EL MÓN LABORAL”.

-Primer premi d’Arts: AINA PAZO HERVERA, de l’Institut F.X. Lluch i Rafecas, pel seu treball “CINEMA FEMINISTA I AMB MIRADA DE GÈNERE” . NÚRIA JORBA PEÑA, de l’Institut Joaquim Mir, pel seu treball “CONSTRUCCIÓ D’UN FLABIOL I EVOLUCIÓ DE LA COBLA FINS A L’ACTUALITAT”.

-Segon premi d’Arts: NÚRIA JORBA PEÑA, de l’Institut Joaquim Mir, pel seu treball “CONSTRUCCIÓ D’UN FLABIOL I EVOLUCIÓ DE LA COBLA FINS A L’ACTUALITAT”.

-Accèssit Menció Especial de la UPC: MARC MORAN MONFORT, de l’Institut Manuel de Cabanyes, pel seu treball “VEHICLE ARDUINO AMB BLUETOOTH”.