L’Espai Multisensorial de la Fundació inicia les sessions terapèutiques amb persones afectades per fibromiàlgia | Fundació Privada Sant Antoni Abat
17529
post-template-default,single,single-post,postid-17529,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

L’Espai Multisensorial de la Fundació inicia les sessions terapèutiques amb persones afectades per fibromiàlgia

La Fundació Sant Antoni Abat ha posat en marxa recentment el programa EnMulFi (Entorns Multisensorials i Fibromiàlgia), amb l’inici de les sessions terapèutiques adreçades a persones amb diagnosi clínica de fibromiàlgia. L’Espai Multisensorial és un dels serveis que ofereix la Fundació Sant Antoni Abat en l’àmbit d’actuació de la salut i la recerca. Es tracta d’un espai situat a l’interior de l’Hospital de Sant Antoni en què els pacients reben estimulació multisensorial amb l’objectiu de reduir la simptomatologia de la seva malaltia. L’Espai Multisensorial de la Fundació té una metodologia pròpia, tot i que s’inscriu dins del concepte snoezelen, que es basa en el treball en una sala adaptada amb material adequat per proporcionar experiències sensorials diverses.

El programa acollirà una trentena de pacients. Es realitza una entrevista inicial amb cada una de les usuàries, per part del psicòleg encarregat del projecte, abans de començar les sessions terapèutiques, un total de vuit, d’una hora de durada i amb periodicitat setmanal. També es porten a terme entrevistes de seguiment durant la teràpia i de tancament al final de les sessions. L’objectiu és estudiar l’efectivitat dels entorns multisensorials en el tractament dels símptomes de la fibromiàlgia (propiocepció, percepció del dolor, ansietat i depressió, entre altres). Aquesta malaltia està fortament associada a símptomes d’ansietat i, sobretot, de depressió. En anteriors programes realitzats a l’Espai Multisensorial de la Fundació adreçats a malalts d’Alzheimer i Parkinson, s’ha pogut comprovar una disminució d’aquestes simptomatologies. L’objectiu final és establir una metodologia terapèutica pròpia de cara a la intervenció en entorns multisensorials per a persones afectades per fibromiàlgia.

L’equip de treball està format pel psicòleg i coordinador del projecte i per dos fisioterapeutes. L’Aula Multisensorial de la Fundació es troba a l’interior de l’Hospital de Sant Antoni Abat, de Vilanova i la Geltrú.

El programa EnMulFi ha rebut el suport de la Fundació Pinnae, dins la convocatòria 2019 del programa Impuls Social pel Territori. Aquest projecte ha estat un dels 10 escollits per Pinnae dels 37 que s’han presentat a la convocatòria d’enguany.