La Fundació Sant Antoni Abat obre de manera urgent un nou habitatge per acollir persones en risc d’exclusió social | Fundació Privada Sant Antoni Abat
17864
post-template-default,single,single-post,postid-17864,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

La Fundació Sant Antoni Abat obre de manera urgent un nou habitatge per acollir persones en risc d’exclusió social

La Fundació Sant Antoni Abat ha posat en funcionament de manera urgent un segon habitatge a Vilanova i la Geltrú per acollir persones en risc d’exclusió social, alliberades o provinents de l’emergència social. Aquest nou pis s’ha equipat en temps rècord en els últims dies, i aquest dilluns ha quedat enllestit per poder ser utilitzat de manera immediata. L’habitatge ofereix dues noves places d’acollida, que se sumen a les sis de què ja disposava la Fundació en un altre emplaçament.

Els treballs per posar en marxa el nou recurs residencial s’han agilitat els darrers dies per tal de poder donar resposta a possibles necessitats socials derivades de la situació d’emergència per la Covid-19. En l’estat d’alarma en què es troba el país, preocupa la situació de les persones que surten en llibertat o les sense sostre que no disposen de xarxes familiars o relacionals de suport i que, per tant, no tenen cap recurs residencial.

La Fundació Sant Antoni Abat agraeix la tasca dels seus professionals i voluntaris, que aquests dies han treballat per aconseguir tenir enllestit el nou habitatge. També vol agrair la resposta ciutadana a la crida realitzada a través de les xarxes socials per aconseguir els últims mobles necessaris per obrir el pis. L’oferiment de donacions ha estat molt superior a les necessitats.

El programa APRES (Ajut a Persones en Risc d’Exclusió Social) de la Fundació Sant Antoni Abat, que es va posar en marxa el desembre de 2017, està adreçat a diversos col·lectius. D’una banda, persones en procés de canvi de llibertat o que acaben d’assolir-la i que, a causa de la manca d’arrelament social, requereixen suport professional i emocional, en col·laboració amb el Departament de Justícia de la Generalitat. L’estada en els habitatges és temporal, d’entre un i tres mesos. A més, la Fundació ofereix també acollida a persones en situació d’emergència social, en col·laboració amb els Serveis Socials municipals. El treball en aquest programa inclou suport professional per aconseguir tant la millora de l’estat general de l’usuari com la resolució de la seva problemàtica.

 

FES LA TEVA APORTACIÓ A AQUEST PROJECTE CLICANT AQUÍ