La Fundació Abat va acollir quasi un centenar de persones en risc d’exclusió social el 2019 i la xifra podria incrementar-se enguany | Fundació Privada Sant Antoni Abat
17946
post-template-default,single,single-post,postid-17946,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

La Fundació Abat va acollir quasi un centenar de persones en risc d’exclusió social el 2019 i la xifra podria incrementar-se enguany

La Fundació Privada Sant Antoni Abat de Vilanova i la Geltrú va acollir el 2019 gairebé un centenar de persones en risc d’exclusió social en els habitatges que gestiona, xifra que suposa 2.744 dies d’estada. El programa APRES (Ajut a Persones en Risc d’Exclusió Social) de la Fundació Sant Antoni Abat, que funciona des de fa dos anys i mig, està adreçat a diversos col·lectius. D’una banda, persones en procés de canvi de llibertat o que acaben d’assolir-la i que, a causa de la manca d’arrelament social, requereixen suport professional i emocional, en col·laboració amb el Departament de Justícia de la Generalitat. A més, la Fundació ofereix també acollida a persones en situació d’emergència social, en col·laboració amb Acció Social municipal. El treball en aquest programa inclou suport professional per aconseguir tant la millora de l’estat general de l’usuari com la resolució de la seva problemàtica. L’estada en els habitatges és temporal, d’entre un i tres mesos.

 

Aquestes dades tenen moltes possibilitats d’incrementar-se enguany. La crisi sanitària de la Covid-19 ha provocat una emergència social sense precedents que obliga les entitats socials a fer un esforç suplementari. A Vilanova i la Geltrú, la Fundació Sant Antoni Abat ha posat en funcionament de manera urgent un nou habitatge per acollir persones en risc d’exclusió social. Aquest nou pis s’ha equipat en temps rècord durant el confinament. L’habitatge ofereix quatre noves places d’acollida, que s’han destinat a persones sense sostre, d’acord amb l’Ajuntament vilanoví.

 

El programa APRES (Ajut a Persones en Risc d’Exclusió Social) ofereix no tan sols allotjament temporal, sinó també un pla de treball individualitzat per a cada un dels usuaris. L’objectiu final és la recuperació de l’autonomia i els hàbits saludables per a la millora de la qualitat de vida de la persona usuària del programa. Es treballa també per aconseguir la seva inserció  social i laboral, en col·laboració amb diferents recursos de formació i ocupació de la comarca.

 

Podeu consultar la memòria sencera a: http://www.fundacioabat.cat/wp-content/uploads/2020/06/Mem%C3%B2ria-2019-ABAT_OK.pdf