La Fundació va acollir 80 persones en risc d’exclusió social el 2020 | Fundació Privada Sant Antoni Abat
18185
post-template-default,single,single-post,postid-18185,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

La Fundació va acollir 80 persones en risc d’exclusió social el 2020

El 2020 ha estat un any complicat des de molts punts de vista. L’emergència sanitària no ha tingut només uns efectes dramàtics sobre la salut de moltes persones, sinó que l’impacte social ha estat –i continuarà essent- molt important. Des de la Fundació Sant Antoni Abat també ha calgut donar resposta a les necessitats i reptes que ha plantejat la Covid-19. Per exemple, es va habilitar un nou recurs residencial per a persones en risc d’exclusió social per ajudar a aturar el cop de l’increment de persones sense sostre que havien de viure al carrer en ple confinament.

Durant el 2020, la Fundació ha acollit 78 persones en risc d’exclusió, 68 que havien acabat de recuperar la llibertat i 10 persones sense sostre. Això ha suposat gairebé 4.200 nits d’estada als seus habitatges. El Programa d’Ajut a Persones en Risc d’Exclusió Social (APRES) de la Fundació Sant Antoni compta amb el suport de la Fundació la Caixa.

Un total de 43 voluntaris han aportat la seva tasca altruista amb un total de 5.509 hores. La Fundació també ha atorgat a cinc estudiants de la ciutat els Premis Lalo als millors Treballs de Recerca de Batxillerat.

La Fundació aprovarà enguany la revisió del seu Pla Estratègic per als pròxims anys. Entre algunes novetats per a aquest 2021, destaca l’obertura d’un nou recurs residencial d’acollida adreçat a gent jove, i la creació d’una empresa d’inserció laboral. A més, es completaran les obres de reforma i neteja de les cobertes de l’església dels Josepets, que forma part del patrimoni històric que ha estat llegat a la Fundació.

Pots llegir el resum de la memòria 2020 de la Fundació clicant en aquest enllaç.

I si t’interessa consultar la memòria completa, te la pots descarregar clicant aquí.