Nou programa de voluntariat per acompanyar persones en fase final de vida | Fundació Privada Sant Antoni Abat
18772
post-template-default,single,single-post,postid-18772,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Nou programa de voluntariat per acompanyar persones en fase final de vida

La Fundació Sant Antoni Abat ha iniciat un programa de voluntariat per acompanyar persones malaltes cròniques o en fase final de la seva vida. La posada en marxa d’aquesta activitat ha estat possible gràcies a la signatura d’un conveni amb la Fundació Paliaclinic, dedicada a la promoció i a la formació d’aquesta mena de voluntariat.  A través de la formació específica que imparteix Paliaclinic, els voluntaris i voluntàries adquireixen els coneixements i les habilitats necessàries per acompanyar dignament les persones malaltes i els seus familiars.

Amb aquesta col·laboració, la Fundació Sant Antoni Abat forma els seus voluntaris a través dels cursos que organitza la Fundació Paliaclinic, que també aporta el seu assessorament i el seguiment del programa.

Acompanyament. Conversa. També, a vegades, silenci, només presència. En definitiva, una sensació de confort per a la persona que ho necessita. És el que pretén el voluntariat de persones malaltes cròniques o pacients en la fase final de la vida. En l’actualitat, la Fundació porta a terme aquesta tasca amb persones que es troben als seus domicilis, a l’espera que en el futur es pugui ampliar a persones ingressades, quan la situació sanitària ho permeti. Els voluntaris o voluntàries no presten cap atenció sanitària ni treballs domèstics. La seva tasca se centra en el suport emocional.

Si t’interessa ser voluntari de la Fundació Sant Antoni Abat, visita: http://www.fundacioabat.cat/collabora/fes-te-voluntari/ o envia un correu a: abat@fundacioabat.cat

Si necessites acompanyament del nostre voluntariat, pots adreçar-te als correus abat@fundacioabat.cat, erubio@fundacioabat.cat,  o bé trucar al telèfon 93  512 13 27