La Fundació Sant Antoni Abat cedeix dos pisos a l’Ajuntament per a famílies sense recursos habitacionals | Fundació Privada Sant Antoni Abat
18902
post-template-default,single,single-post,postid-18902,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

La Fundació Sant Antoni Abat cedeix dos pisos a l’Ajuntament per a famílies sense recursos habitacionals

La Fundació Sant Antoni Abat ha cedit dos habitatges a l’Ajuntament per allotjar de manera temporal dues famílies en situació d’exclusió residencial. Els objectius del conveni van més enllà de cedir un habitatge per donar sortida a l’emergència residencial, ja que l’acord preveu incloure estratègies de coordinació i intensificació en el treball d’àmbit social que es realitza a les famílies.

L’Ajuntament es troba amb dificultats per reubicar famílies que han estat desnonades i que tenen aprovada la mesa d’emergència habitacional. Amb aquestes dues incorporacions, es podrà millorar el circuit d’assignació d’allotjament d’emergència i optimitzar el parc públic per acollir nuclis familiars més amplis.

Oriol Huguet, regidor d’inclusió residencial, ha visitat aquest dilluns els pisos amb la gerenta de la Fundació Sant Antoni Abat, Dolors Camacho, i ha explicat que “l’Ajuntament ara mateix no disposa d’habitatges buits, i aquest conveni permetrà oferir un allotjament d’emergència a dues famílies amb menors que han patit processos de desnonament”. El regidor és conscient que “és una solució temporal, una alternativa residencial per a famílies que fins ara teníem allotjades en establiments hotelers i que ara disposaran d’un habitatge a l’espera d’assignar un recurs habitacional més estable”.

Dolors Camacho ho explica així: “farem un treball conjunt amb la Regidoria d’Acció Social i l’equip tècnic de la Fundació per elaborar un pla de treball per a aquestes famílies, oferint formació i suport tècnic, no només un sostre on viure. L’objectiu és que aconsegueixin feina, diners, i llogar-se un pis. L’experiència ens diu que fent un pla d’acompanyament i formació en col·laboració amb l’IMET i amb empreses d’inserció es pot aconseguir que no depenguin d’aquests recursos d’emergència habitacional”.

La Fundació Sant Antoni Abat disposa de diversos habitatges socials a Vilanova: dos cedits a Càritas, un en conveni amb l’Ajuntament per acollir joves extutelats, un que acull persones alliberades de centres penitenciaris, i també un pis per a persones soles que es va habilitar arran de la crisi de la Covid. Amb aquests dos nous pisos cedits, hi haurà allotjades de manera simultània un total de 25 persones als habitatges de la Fundació, que s’adapten a perfils i realitats diversos.