L’Ajuntament de Vilanova amplia el projecte d’atenció a les persones sense llar en el solar cedit per la Fundació Sant Antoni Abat | Fundació Privada Sant Antoni Abat
18967
post-template-default,single,single-post,postid-18967,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

L’Ajuntament de Vilanova amplia el projecte d’atenció a les persones sense llar en el solar cedit per la Fundació Sant Antoni Abat

Amb l’objectiu d’oferir solucions al problema del sensellarisme, el Patronat de la Fundació Sant Antoni Abat ha cedit un espai de 400 metres quadrats a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Aquesta setmana s’ha signat el conveni de cessió temporal d’ús a títol gratuït del solar, ubicat al carrer dels Horts, on s’instal·laran els mòduls d’acollida.

L’Ajuntament va anunciar a l’abril millores en l’espai d’atenció a les persones sense llar, que inclouen un seguiment dels usuaris i usuàries per oferir-los una atenció més ajustada a les seves necessitats. El regidor d’Acció Social, Jaume Aliaga, ha explicat que ara s’està “treballant el projecte per definir els seus usos, que ajudarà als usuaris a superar les diferents fases per la seva reintegració social i laboral. Serà un espai que s’adapti a les necessitats del col·lectiu, polivalent, on es pugui dinar, hi hagi bugaderia, dutxes, lavabos, i guixetes per deixar els seus objectes personals i animals de companyia”.

L’objectiu és que les persones usuàries, que podran ser fins a 24, segueixin un pla d’atenció individualitzat per part de professionals dels serveis socials municipals, per poder treballar la seva reinserció social i laboral, de manera que puguin sortir de la situació de sensellarisme.

Per tal de dur a terme aquest servei, l’Ajuntament presentarà una sol·licitud a una línia de subvenció dels fons europeus NEXT GENERATION EU destinada a la inversió per a nous centres residencials i d’atenció diürna i a la remodelació de centres ja existents.

El conveni de cessió té una durada inicial de dos anys, prorrogables a dos anys més.