La Fundació Sant Antoni, distingida pel Departament de Justícia de la Generalitat | Fundació Privada Sant Antoni Abat
19025
post-template-default,single,single-post,postid-19025,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

La Fundació Sant Antoni, distingida pel Departament de Justícia de la Generalitat

El Departament de Justícia de la Generalitat ha reconegut públicament la Fundació Privada Sant Antoni Abat per la seva col·laboració i compromís amb la reinserció de persones alliberades dels centres penitenciaris. L’acte de lliurament de les distincions, presidit per la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró i Buldó, va tenir lloc el passat 22 de setembre al Palau de Pedralbes de Barcelona, coincidint amb les festes de la Mercè, patrona de les institucions penitenciàries.

“Avui representeu la cara visible d’aquest compromís amb les polítiques públiques de reinserció social”, va dir la consellera, que va afegir: “Les persones a qui atenem, un dia compleixen la pena, retornen a la societat i és el nostre deure posar tots els esforços perquè sigui amb les màximes garanties tant per a elles com per a la resta de població”.

Lourdes Ciuró va qualificar de “cabdal” la col·laboració d’entitats i fundacions i va lloar el compromís de les distingides enguany, que són la Fundació Universitària Martí l’Humà, la Fundació Banc dels Aliments, la Fundació Privada Sant Antoni Abat, el Centre Català de Solidaritat (CECAS), l’Associació Catalana de Traumàtics Cranioencefàlics i Dany Cerebral (TraCE), la UTE Abril –formada per Ampans i Catalònia–, la Fundació Vicki Bernadet i Support-Girona.

La Fundació Sant Antoni disposa d’un recurs residencial a Vilanova i la Geltrú, Ca l’Olivera, per a persones alliberades de centres penitenciaris, i també gestiona una altra residència a Martorell, en aquest cas per a interns amb permisos penitenciaris. A més, els voluntaris de la Fundació, a través del Projecte VIA, atenen reclusos a l’interior de les presons i també en aquest pas crucial cap a la llibertat. L’any passat, pels dos recursos residencials gestionats per la Fundació Sant Antoni Abat van passar una setantena de persones, amb 3.210 nits d’estada.