Fundació Privada Sant Antoni Abat | Acollida a persones en risc d’exclusió
15275
page-template-default,page,page-id-15275,page-child,parent-pageid-16090,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Acollida a persones amb risc d’exclusió

En col·laboració amb el Departament de Justícia de la Generalitat i el voluntariat de presons, la Fundació Sant Antoni Abat disposa d’un habitatge d’ús temporal per a persones en procés de canvi de llibertat i també persones que acaben d’assolir-la i que, a causa de la manca d’arrelament social, requereixen de suport professional i emocional. L’estada en aquest pis és temporal, d’entre un i tres mesos.

 

Durant la seva estada, els usuaris disposen d’un voluntari referent personal, i també de l’acompanyament i el suport del cos de voluntariat de centres penitenciaris i dels professionals de la Fundació, que elaboren un programa individualitzat per a cada usuari, d’acord amb les seves necessitats. Reben assessorament i acompanyament per a realitzar gestions administratives, accedir a plans de formació, etc. També es fomenta la seva autonomia i els hàbits saludables per a la millora de la qualitat de vida. L’objectiu final és que l’usuari superi el primer impacte de llibertat i creï noves eines i recursos socials per fomentar la seva inserció.

 

Aquest programa, que respon a les sigles APRES (Acollida a Persones en Risc d’Exclusió Social) es va posar en marxa el desembre de 2017. En els primers deu mesos de vida ha acollit una desena de persones. L’habitatge té capacitat per a quatre usuaris de manera simultània. El programa té el suport de l’Obra Social de la Fundació Bancària “la Caixa”.

 

D’altra banda, la Fundació Sant Antoni Abat posa a disposició de la ciutadania un telèfon d’informació i suport per a familiars i interns de centres penitenciaris, gestionat per l’equip de voluntariat de presons. L’objectiu és donar assistència i suport telefònic a persones en procés d’ingressar a centres penitenciaris o reclusos de primer ingrés, i també als seus familiars. Aquesta línia també ofereix informació a qualsevol ciutadà interessat. (Telèfon: 678 515 406; mail: pasei@fundacioabat.cat, i fax: 938 531 519).

 

D’altra banda, la Fundació ofereix també acollida a persones en situació d’emergència social, en un treball conjunt amb els diferents agents socials de Vilanova i la Geltrú, especialment amb l’Ajuntament de la ciutat. L’habitatge, també de caire temporal, està adreçat tant a persones amb en situació de vulnerabilitat en l’àmbit de l’habitatge com a persones grans amb sospita de maltractament. El treball en aquest servei inclou suport professional per aconseguir tant la millora de l’estat general de l’usuari com la resolució de la seva problemàtica.