Fundació Privada Sant Antoni Abat | Voluntariat
15298
page-template-default,page,page-id-15298,page-child,parent-pageid-16090,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Voluntariat

El petit gest de donar part del nostre temps als altres de manera altruista ens ajuda a progressar i a créixer com a persones. El Grup de Voluntariat Social de la Fundació Sant Antoni Abat gestiona els voluntaris que donen suport emocional i personal als pacients ingressats a l’Hospital de Sant Antoni de Vilanova. Aquest suport actua com a complement a la família i als professionals sanitaris, sense substituir en cap moment les seves funcions. El voluntari o voluntària actua sempre sota la supervisió, coordinació i autorització del personal sanitari.

 

Entre altres tasques, el voluntari escolta, conversa i passeja amb la persona ingressada. Col·labora en el procés d’adaptació al centre i dona suport emocional i afectiu. A més, també pot ajudar a millorar el nivell d’autonomia del pacient. Algunes tasques son la lectura conjunta, la distracció amb jocs recreatius, etc. També s’acompanya l’usuari en tràmits diversos, com ara la visita a metge especialistes, funerals, tràmits personals com el DNI i altres. Igualment, els voluntaris col·laboren en les activitats lúdiques i recreatives organitzades durant les festes assenyalades, o les sortides d’esbarjo.

 

L’objectiu del voluntariat d’un centre sanitari és acompanyar i ajudar a potenciar l’autoestima de les persones ingressades, fent que no se sentin soles i que se sentin compreses i escoltades. En definitiva, trencar la rutina i ajudar a donar sentit a la seva vida.

 

Si creus que aquesta causa val la pena i et vols fer voluntari o voluntària de la Fundació, cal que concertis una entrevista a través dels telèfons 938 931 616 / 610 196 182 o bé dels mails abat@fundacioabat.cat / voluntariathsaa@csg.cat